Adviseren betekent samenwerken. Wij hechten belang aan de relatie met onze opdrachtgevers en mensen. Wij kennen de sector en veel organisaties van binnen uit. Afhankelijk van de vraag van onze klanten vervullen wij verschillende rollen: wij zijn adviseur, sparringpartner, coach, onderzoeker en moderator; en desgewenst spelleider in precaire samenwerkingsvraagstukken.


Verbonden aan de zorg
Secuur in de relatie
Bedreven in het vak

Wij vormen een compact bureau dat verbonden is aan de zorg. Kwalitatieve groei is ons doel, en voldoende volume om flexibel in te kunnen spelen op klantvragen in alle sectoren van zorg. Onze adviseurs zijn partner of inkomend partner. Het is een bewuste keus om samen het ondernemerschap te voelen en het bureau te runnen. Opdrachtgevers vragen ons wel eens bij een intake: en wie gaat de opdracht dan uitvoeren? Dat doet degene met wie u nu het gesprek heeft; of een collega-partner die nog beter op uw vraag kan inspelen. Mits er een persoonlijke klik is uiteraard.

Damhuiselshoutverschure organisatieadviseurs (dev) is in 1990 opgericht door Gerrit Damhuis, Peer Elshout en Kees Verschure. Zij leerden elkaar kennen in hun studententijd in Tilburg, waar ze organisatiesociologie studeerden en hun betrokkenheid voor maatschappelijke vraagstukken met elkaar deelden. Het bureau is door de jaren heen verder gevormd door nieuwe partners. Na de viering van ons 25-jarig jubileum in 2015 hebben de oprichters afscheid genomen van het bureau.

Onze klanten zeggen vaak: jullie zijn allemaal verschillende personen met een eigen profiel, en toch hebben jullie een herkenbare stijl in hoe jullie de opdrachten uitvoeren. We merken dat onderling ook: we hebben een aantal gemeenschappelijke waarden in onze genen. Zoals onze verbondenheid met de zorg. De oprechte en nieuwsgierige aandacht voor mensen die daar werken, of het nu bestuurders en toezichthouders zijn of de professionals die met patiënten en cliënten werken. Het besef dat er aan iedere vraag zachte en harde kanten zitten. Dat er niet één werkelijkheid is, maar dat ieder zijn eigen beleving heeft. We stellen ons ondersteunend op zodat mensen zelf eigenaar van veranderprocessen kunnen zijn. Onze gedrevenheid om het vak niet alleen te beoefenen maar ook te blijven ontwikkelen en daarover te publiceren.

We hebben een min of meer gelijke aanloop naar dit bureau: we hebben elk langjarige ervaring opgedaan in grotere organisaties, en op enig moment gekozen om te werken in een kleinschalige setting met gelijkgestemde vakgenoten. Aandacht voor de zorg, voor onze klanten, voor elkaar en voor het vak. En verder geen gedoe. Met een sfeervol monumentaal pandje in 's-Hertogenbosch en een toegewijd secretariaat als thuisbasis.

 

Dat is wie we zijn: verbonden met de zorg, secuur in de relatie, bedreven in het vak.


Meer over de historie van ons bureau...

Wij worden ondersteund door