Afbeelding

Bestuurders aan het bed

Prijs
10,-

bestel online

'Bestuurders aan het bed' is het verhaal van Paul Zondervan, een bestuurder van een grote zorgorganisatie, die vanwege hartproblemen in een ziekenhuis wordt opgenomen. Daar raakt hij in gesprek met de zorgverleners aan zijn bed, een medepatiënt en vooral met Bettine Huys, de bestuurder van het ziekenhuis. Er wordt gesproken over goed zorgverlenerschap en hoe je daar als bestuurder een bijdrage aan kunt leveren.

Actuele thema's die bestuurders ons via een enquete hebben aangedragen worden in deze bureaupublicatie teruggebracht tot vijf dialogen van Paul Zondervan en Bettine Huys over de volgende kernvragen:

  • Wat is nu eigenlijk goed zorgverlenerschap?
  • Hoe kunnen we de top en de werkvloer verbinden?
  • Hoe kunnen we de zaak goed organiseren?
  • Wat zijn de prestaties die nodig zijn?
  • Hoe moeten we ons positioneren gezien alle ontwikkelingen?

 

In het slothoofdstuk reflecteren de auteurs op de essenties van besturen.

In deze tiende bureaupublicatie verbinden de auteurs, allen organisatieadviseurs bij DamhuisElshoutVerschure, actuele thema's en vraagstukken uit de praktijk van bestuurders met praktische besturings- en managementconcepten, zoals die in de afgelopen twintig jaar in de negen eerder verschenen bureaupublicaties zijn beschreven.

Auteur(s)

Gerrit Damhuis, Guus de Vries, Hanneke Beijer, Helen van Tol, Hemmo Huijsmans, Kees Verschure, Marieke van Sambeeck, Peer Elshout, Robert Paquay

Onderwerp(en)

besturing

Beknopte specificaties

Uitgever
dev
ISBN-nummer
978-90-812560-3-2
Jaar van uitgave
2009
Omvang
93 blz

Meld u aan voor onze nieuwsbrief