Afbeelding

Middenmanagement ontwikkelt

Functie en persoon in samenhang

Prijs
5,-

bestel online

Het middenmanagement vervult een sleutelrol in de organisatie. Het zorgt voor de verbinding van strategie naar uitvoering, geeft leiding aan het eigen organisatieonderdeel en voorziet ook in de horizontale samenhang. Een veelheid aan 'verbindende' rollen die in de praktijk met wisselend succes worden ingevuld. In plaats van sleutelrol of spil in de organisatie, wordt het middenkader daarom ook wel eens met termen als 'leemlaag' of 'sandwichfunctie' aangeduid. En niet altijd is sprake van een goede 'fit' tussen de middenmanagementfunctie en de persoon.

 

Dit boekje gaat met name in op deze 'fit', Zowel functie als persoon ontwikkelen zich met een eigen dynamiek. Het is een opgave om beide ontwikkelingen goed met elkaar te laten sporen. Functie en persoon in samenhang ontwikkelen is de boodschap. Dit is geen statische balans, maar een dynamisch proces. De dynamiek in het midden wordt beschreven en verklaard. Een werkmodel om functie en persoon in samenhang te ontwikkelen wordt gepresenteerd. Daarnaast worden bruikbare instrumenten aangereikt waarmee de lezer direct aan de slag kan.

 

Inhoudsopgave

  1. Spelen met rollen
  2. Dynamiek op de middenlijn
  3. De functie als bouwsteen
  4. Ontwikkelen in samenhang
  5. Een Professioneel OntwikkelingsPlan

 


Gerelateerde links
Besturing

Auteur(s)

Hanneke Beijer, Gerrit Damhuis, Peer Elshout, Hemmo Huijsmans, Robert Paquay, Helen van Tol, Kees Verschure, Guus de Vries

Onderwerp(en)

strategie

Beknopte specificaties

Uitgever
DEV
ISBN-nummer
978-90-812560-5-6
Jaar van uitgave
2011
Omvang
45 blz