'Kennis wordt pas waardevol als je het kunt verbinden aan de praktijk.'

Al decennialang begeleiden wij medisch professionals. Bij hun onderlinge samenwerking, maar ook bij hun samenwerking met bestuurders en managers. We adviseren ze bij het managen van hun maatschap, vakgroep of praktijk, en verstevigen hun bijdrage aan het management en bestuur van het ziekenhuis.

In verschillende contexten en met verschillende aanleidingen worden wij gevraagd om een leertraject, MD-programma, of welke naam het ook heeft, mee te ontwerpen, te begeleiden en deels uit te voeren. Verschillende thema’s kunnen daarin centraal staan: de effectiviteit van het duo medisch manager en algemene manager, klinisch leiderschap. Wij zoeken samen met een afvaardiging van de deelnemers en de opdrachtgever naar een aantrekkelijk traject, waarin afwisseling van vorm en aansluiten bij de eigen rol en ontwikkeling aan de orde zijn. Als kapstok gebruiken we de logische niveaus van Gregory Bateson, waarin de individuele verandering vooral aangrijpt op het niveau van identiteit en overtuigingen.

Op basis van onze expertise op het gebied van ziekenhuisbesturing, effectieve maatschappen, samenwerkings- en functioneringsproblemen in vakgroepen en de besturing van MSB’s, leveren wij ook bijdragen aan leerprogramma’s van de Academie van Medisch Specialisten. Zowel de open inschrijvingscursussen als incompany trajecten in ziekenhuizen. Daarbij sluiten wij altijd maximaal aan op de concrete situatie en vraagstukken van de deelnemers. Kennis en vaardigheden worden pas waardevol als je ze kunt verbinden met de praktijk.