header

Nummer 27 | juli 2022

header

Geachte ,

Hierbij ontvangt u onze digitale nieuwsbrief waarin u actuele informatie vindt over publicaties en dienstverlening van ons bureau. Klik op een kopje of 'lees verder' om het volledige artikel op onze website te lezen.


Besturen in tijden van corona - Samenwerken als de druk afneemt


In tijden van nood vraagt en biedt men hulp

We hebben de afgelopen maanden vele mooie voorbeelden gezien van samenwerking. Regiopartners die elkaar nu echt leren kennen, er zijn voor elkaar en schaarse beschermmiddelen onderling verdelen. Bestuurders die de situatie zien als een gezamenlijk probleem en samen optrekken om de COVID-19-uitbraak het hoofd te bieden.

Lees verder


Nieuwe collega Wouter Keijser


Per juli 2020 trad Wouter Keijser toe bij dev, een half jaar na het verdedigen van zijn proefschrift en nagenoeg midden in de coronacrisis. Met Wouter (1967) wordt ons bureau voor het eerst uitgebreid met een collega met een medische achtergrond. Als zelfstandig adviseur, coach en trainer werkte Wouter in uiteenlopende setting, waarbij hij een groeiende fascinatie en expertise opbouwde op het gebied van professionele identiteitsontwikkeling, leiderschap en interdisciplinaire samenwerking. Ook in combinatie met zijn ervaring met e-health betekent Wouter een waardevolle aanvulling voor ons bureau.

Lees verder


Publicatie: Co-bestuur: een pas de deux

In deze bijzondere tijd wordt meer dan eens duidelijk hoe belangrijk een goede samenwerking tussen ziekenhuis en medische staf kan zijn. In de meeste ziekenhuizen is deze samenwerking nog nooit zo intensief geweest. Maar ook na dit coronatijdperk zullen er voor ziekenhuizen grote uitdagingen blijven en blijft een goede samenwerking cruciaal.

Lees verderDe coronacrisis en de spanning tussen vast en flex in de zorg: een verkenning van kansen en risico’s


Welke kansen biedt de coronacrisis voor een gezonde balans tussen vast en flex in de zorg?
Voor de crisis leidde de arbeidsmarktkrapte tot een naar flex doorgeslagen balans. Sinds de crisis worden veel minder flexwerkers ingezet. Nu staan we voor een omslagpunt: vaste krachten nemen komende periode hun welverdiende verlof op, waardoor een abrupte toename van de vraag naar flex in de lucht hangt. Hoe kan de sector daar goed op reageren? En, hoe kunnen we de nu toegenomen waardering voor zorgprofessionals benutten voor een gezonde balans tussen vast en flex op de lange termijn? Leest u mee?

Lees verder


De leiding van medisch ondersteunende afdelingen in ziekenhuizen

Diagnostische afdelingen zoals ziekenhuislaboratoria, beeldvormende afdelingen en ziekenhuisapotheken zijn kapitaalintensieve afdelingen waar we te maken hebben met complexe logistieke processen met hoge kwaliteitseisen die 24/7 in de lucht moeten zijn. Dit stelt hoge eisen aan de leiding van deze afdelingen.

Lees verder

Bezoek voor meer informatie onze website:
www.damhuiselshoutverschure.nl

Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van
dev organisatieadviseurs.
Uw opmerkingen en reacties zijn van harte welkom via onderstaande contactgegevens.

Contact
Oliemolensingel 1
5211 TN 's-Hertogenbosch
Telefoon 073 612 45 45
bureau@devoa.nl
Afmelden
Om u af te melden voor deze nieuwsbrief. Klik hier