header

Nummer 22 | maart 2023

header

Geachte ,

Hierbij ontvangt u onze digitale nieuwsbrief waarin u actuele informatie vindt over publicaties en dienstverlening van ons bureau. Klik op een kopje of 'lees verder' om het volledige artikel op onze website te lezen.


Spanning tussen flex en vast

Het aantal flexwerkers in de zorg neemt snel toe.Dit zet zorgteams steeds meer onder druk, zeker bij vormen van zelforganisatie, en zorgt voor wisselingen aan het bed. Anderzijds leveren flexwerkers ook voordeel op. Wat is een goede balans tussen vast en flex en wat is daarvoor nodig? Maartje Op de Coul ging in gesprek met zorgmedewerkers, werkgevers en bemiddelingsbureaus. Lees tot welke denkrichtingen zij komt onder de noemer 'Happy Mix'.

Lees verderNieuw boek: Bestuurskracht van het MSB


Voor een ieder die te maken heeft met MSB’s: onze nieuwste uitgave biedt een bloemlezing aan praktijkervaringen, inzichten en organisatie- en veranderkundige expertise. Wij hopen hiermee een bijdrage te leveren aan een succesvolle ontwikkeling van bestuurskrachtige MSB's die bijdragen aan de besturing van het ziekenhuis.

Lees verder


Wegens succes gestart: intervisiegroep Clinical Leaders

Dev organiseert een intervisiegroep Clinical leaders. Clinical leaders kunnen een belangrijke meerwaarde hebben in het managen en besturen van het ziekenhuis. Effectief medisch leiderschap stelt echter hoge eisen aan competenties en leiderschapskwaliteiten. Deze zijn te ontwikkelen. Hier vindt u meer informatie.

Lees verder

Hoe komen we tot co-bestuur?


De noodzaak om als ziekenhuis en MSB/VMS samen op te trekken staat niet ter discussie. Ziekenhuizen staan voor grote uitdagingen, die gezamenlijkheid vragen. Co-bestuur lijkt het gevleugelde begrip, maar kent veel vragen en onduidelijkheden. Hemmo Huijsmans schept wat duidelijkheid en benoemt de succesfactoren.

Lees verder


De medisch specialist en ondernemerschap

Veel medisch specialisten omarmen het ondernemerschap. Maar wat houdt dat ondernemerschap precies in? En hoe laat je een MSB ondernemen? Robert Paquay geeft een voorzet.

Lees verder

Gevonden: Verpleegkundig leiders (M/V)

Binnenkort gaat bij dev een Professionaliseringsprogramma van start voor voorzitters van verpleegkundige inspraakorganen. Voorzitter worden leer je namelijk naast enige scholing vooral in de praktijk en van elkaar. De hele organisatie heeft baat bij sterke verpleegkundig leiders.

Lees verderBezoek voor meer informatie onze website:
www.damhuiselshoutverschure.nl

Colofon
Deze nieuwsbrief is een uitgave van
dev organisatieadviseurs.
Uw opmerkingen en reacties zijn van harte welkom via onderstaande contactgegevens.

Contact
Oliemolensingel 1
5211 TN 's-Hertogenbosch
Telefoon 073 612 45 45
bureau@devoa.nl
Afmelden
Om u af te melden voor deze nieuwsbrief. Klik hier